MAAR NET ’N SOLDAAT (1) - Kleynhans, P.J. (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
ENGLISH ABSTRACT: This Biography on the war experiences of the late Mr C.J.H. Griesel has been compiled by his daughter Mrs P.J. Kleynhans and is published in four parts. It covers the period 1899-1902 and deals with his personal experiences during the Anglo-Boer War (Second War of Independence). AFRIKAANSE OPSOMMING: Die biografie oor mnr. C.J.H. Griesel, alom bekend as oom Kassie, is saamgestel deur sy dogter mev. P.J. Kleynhans, beter bekend as tannie Nellie Kleynhans, wat tans op Bothaville woon. Die wedervarings van die Tweede Vryheidsoorlog (1899 - 1902) word weergegee soos wat haar vader dit aan haar meegedeel het.