Honoris Crux - Ons Dapperes / Our Brave: - Swart, Frans (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2011)
Toekennings word gedurig aan persone gemaak en daar bestaan ook ’n mate van senioriteit in sekere kategoriee van betrokke toekennings. Dink maar net hoe hoog ’n Oscar-, Emmy-, Artesof Hertzogprystoekenning aangeskryf word. In die Suid-Afrikaanse Weermag is dit ook die geval met die Honoris Crux-dekorasie wat vir buitengewone dapperheid toegeken word.