DIE ’HENDSOPPERS’ EN ’JOINERS’. DIE RASIONAAL EN VERSKYNSEL VAN VERRAAD. - Naudé, A.D. (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2011)
Diegene wat bloedverwante gehad het wat aan die Tweede Vryheidsoorlog of Anglo-Boereoorlog (1899 - 1902) deelgeneem het, open lugtig die bladsye van hierdie boek, uit vrees vir ’n moontlike onbekende en vernederende openbaring.