STORMVOÃ‹L VAN DIE NOORDE - Stephanus Schoeman vir Transvaal - Van Jaarsveldt, A.E. (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2011)
Die boek handel oor die lewe van Stephanus Schoeman, die een hoofkarakter in die struwelingsjare van die ou Suid-Afrikaanse Republiek. Hy was agtereenvolgens kommandant van Potchefstroom, kommandant-generaal van Soutpansberg, kommandant-generaal van die Suid- Afrikaanse Republiek, waarnemende en ook selfaangestelde, president van die Suid- Afrikaanse Republiek, bevelvoerder van die Pretoria Rifle Corps en diplomatieke agent in Soutpansberg. Die navorsing oorspan dus sowat 80 jaar van Suid-Afrikaanse geskiedenis, met die klem op die staatkundige gebeure in die Suid-Afrikaanse Republiek.