Geskiedenis werken en streven van S. P. E. Trichardt - Ploeger, Jan (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2011)
Voortgekom uit die Sweedse stamvader C. G. Tregard (1717-1767) en die Afrikaanse stammoeder Susanna I