VLIEGOPLEIDINGSKOOL LANGEBAANWEG - Du Preez, Sophia (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
Die vliegop!eidingskool by Langebaanweg het sy oorsprong te danke aan militêre strategie gedurende die periode 1940 tot 1944, toe die oorlog teen Duitsland en Japan en die verskyning (en verdwyning) van beide moondhede se duikbote aan Suid-Afrikaanse kuste, wei ’n bron van kommer was.