INFANTERIE IN SUID-AFRIKA - Otto, W. (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
Die Suid-Afrikaanse Infanteris was nooit n voetslaner nie. Van die vroegste tye het hy geglo aan beweeglikheid. Miskien kan dit toegeskrywe word aan Suid-Afrika se uitgestrektheid en klimaat. Dit sou trouens ’n strategiese fout gewees het om ’n vlugvoetige swart vyand te voet te probeer beveg. Vir alle praktiese redes was d!e soldaat van die verlede ’n bereje infanteris. Sy wapen was die lang geweer en nie die kort een van die kavelleris nie. Ook het die Suid-Afrikaanse soldaat nie van sabals of lanse, soos ’n tipiese kavalleris, gebruik gemaak nie.