HYMEN W. J. PICARD: Man of Constantia - Ploeger, Jan (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
Goewerneur Simon van der Stel (1679 -1707) is een van die hoofamptenare van die Nederlandse Oos-Indiese Kompanjie wat in ons vaderlandse geskiedenis ’n besondere mate van bekendheid verwerf het.