KLEURLINGE IN MILITÊRE VERBAND - Jacobs, F.J.; Ploeger, Jan (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
Die Verdediging van die Kaapkolonie tot 1795 Uit die vroegste geskiedenis van die Kaapkolonie blyk dit dat die verdediging die taak van blankes sowel as nie-blankes was. Die verdediging was nie aileen teen buitelandse mededingers gerig nie maar, was ook deeglik gemik teen plaaslike vyande.