Die Fort te Johannesburg - Ploeger, Jan (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
Die "Staat van buit Jameson..mval aan de Artillerie afgeleverd", gedateer 2 Januarie 1896: is een van die dokumente van militer-historiese waarde in die Transvaalse Argiefbewaarplek, Pretoria, wat aan die Jameson-inval herinner.