Uit die voorgeskiedenis van die Sliid-Afrikaanse Vloat : Die ontstaan van die Sliid-Afrikaanse Seediens - Ploeger, Jan (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
Met betrekking tot militêre beplanning of, na aanleiding van die afwesigheid van ’n militêre organisasie wat met hierdie taak belas was, het die Britse militêre owerhede tydens die Anglo-Boere-oorlog ’n gedugte les geleer.