MILITERE GEWOONTES EN TRADISIES/MILITARY CUSTOMS AND TRADITIONS - Militaria, Editorial Team (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
'Vryheid van die Stad'Die gebruik om die 'Vryheid van die Stad' aan 'n regiment te gee, sodat sy troepe deur die betrokke stad kan marsjeer met 'n getrommel van dromme, wapperende vaandels en gevelde bajonette het aanvanklik ook die doel gehad van werwing. Die dromme moes die aandag trek en die vaandel is ontplooi om te wys dat die werwing vir die koning se diens was.