CAJUS BEKKER: Vervloekte Zee. Ondergang van Een Oorlogsvloot - Ploeger, Jan (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
Van hierdie bekende Duitse skrywer oor vlootaangeleenthede, gesien in militêr-historiese perspektief, het in 1971 bogenoemde studie in Duits, onder die titel Verdammte See, verskyn, waaruit die onderhawige Nederlandse vertaling - en dit is 'n puik vertaling vol Nederlandse marineterme - voortgekom het.