Victoria Cross Awards - Ploeger, Jan; Jacobs, F.J. (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
In die M.H.A.D.-publikasie Die Fortifikasie van Pretoria. Fort Klapperkop. Gister en Vandag ... ' is op p. 21 vermeld dat, in die loop van die jaar 1896, 'n strategiese terreinstudie van die omgewing van Pretoria gemaak is. Tewens is, in dieselfde werk, melding gemaak van 'n geskil tussen kontrakteur H. C. Werner en generaal P. J. Joubert oor die bou van Fort Daspoortrand.